WAT MAAKT DE KLEUR NOU UIT

Heel het leven bestaat uit één groot kleurenpalet. Elke keer dat je je ogen opendoet word je er weer mee geconfronteerd. Daardoor heeft kleur ook een belangrijke rol gekregen in de manier hoe je iets opvat. Denk maar eens aan rood en welke associaties je daarbij krijgt. Of probeer maar eens de kerstman in een paars tenue te zien. Dan kom je erachter dat elke kleur iets betekend en dat het een grote rol speelt in de vormgeving.

Rood
Rood is een kleur die staat voor passie, liefde en seks. Maar daartegenover ook rebels en duivels. Daardoor is rood soms een kleur die je verkeerd interpreteert. Want je kan hem ook zeker opvatten als stoer en powervol.

Oranje
Oranje ligt niet ver af van rood, maar heeft zeker wel andere waarden. Want wij associëren oranje met zomer, warm en zien de kleur als uitnodigend. Dus kan je wel zeggen dat oranje heel vriendelijk oogt.

Geel
Een stukje verder in het kleurenpalet vinden we geel. Geel kan een moeilijke kleur zijn om te gebruiken in een huisstijl. Met name omdat deze kleur op een witte achtergrond snel wegvalt. Maar de kleur heeft mooie eigenschappen zoals vrolijk, energiek en een impressie van geluk. Daarnaast is hij ook nog eens jong en speels.

Groen
Groen is de kleur die je deze tijd veel ziet. Dat komt doordat het milieuvriendelijkheid uitstraalt, iets waar veel bedrijven zich vandaag de dag op focussen. Maar daarnaast staat groen ook voor groei, vertrouwen en organisch.

Blauw
Blauw is weer een kleur die je op veel manieren kan interpreteren. Aan de ene kant doet het denken aan vertrouwen en zorgelijkheid en aan de andere kant ook aan kou. Maar blauw heeft ook associaties aan de royals en vrijheid. Daardoor is het bij blauw de vormgeving die bepaalt hoe je hem interpreteert.

Bekijk ook andere ingrediënten

Alle smaken bij elkaar

logo-hout-mock-up-withagen-tumb

Withagen – branding

projectie - www.nordinlouwagie.nl

NORDIN – projectie

WIL JIJ EENS KIJKEN WAT NORDIN MET KLEUR KAN?
Neem snel contact met Nordin op

Menu